Pasti ramai sahaja yang tercari-cari cara atau tutorial cara menukar nama fanpage facebook yang mempunyai banyak like atau lebih dari 200 like kan?.kerana fanpage yang sudah melebihi 200 like atau lebih banyak tidak akan dibenarkan menukar nama fanpage facebook mereka.

[su_frame align=”center”][/su_frame]

Ini disebabkan ip addreass untuk negara malaysia telah di blok oleh facebook itu sendiri kerana malaysia tersenarai dalam penggunaan internet yang hanya lebih kepada bukan bisnes.jadi hanya negara yang lebih tertumpuh kepada bisnes sahaja yang di benarkan menukar nama fanpage facebook mereka seperti india,us,jepun dan negara-negara barat yang terpilih.

Jadi jika anda ingin menukar nama fanpage facebook anda,anda perlu lah pergi ke luar negara seperti india,jepun atau us.jika anda berada dinegara itu,bahagian setting fanpage facebook anda akan ada button “change page name” atau “request change page name”.

Tapi berbaloi ke jika anda berbuat demikian?..dengan selamba terus beli tiket dan terbang ke negara itu?..hehe.. memang tidak berbaloi langsung!

Tonton video dibawah :

 

About Ustaz Wan

Minat yang mendalam terhadap ilmu pengetahuan menjadikan beliau seorang multitasking dalam pelbagai bidang. Dari Dunia IT, Seni Beladiri Silat, Organisasi Berpersatuan, Keusahawanan, Pelbagai Permainan Sukan serta Motorsikal Berkuasa Tinggi dan macam-macam lagi. Seorang yang mudah mesra dan suka berkawan juga mempunyai minat untuk mengembara.

Share This:

Facebook
error: Maaf !!