TEKNIK MEMBINA PERNIAGAAN INTERNET DARI ZERO
Perniagaan internet ni, kos dia memang super duper rendah berbanding perniagaan biasa. Sebab buat perniagaan internet rasa macam senang betul! Dah la modal kecik, siang malam boleh buat duit.. Kedai online pun buka 24 jam! Sambil tidur pun duit masyyuuk.. Siapa taknak kan?
Penting untuk memastikan perniagaan internet yang anda jalankan berada dilandasan yang betul. Jangan 3 tahun akan datang pun pendapatan serta perniagaan anda masih lagi ditakuk sama.. Tak berkembang malah makin menurun. Untuk yang baru bermula dengan perniagaan internet, anda memang perlu tahu cara yang betul untuk membina empayar..

Dalam buku ini dah banyak yang dikongsikan dan ianya merupakan strategi sama yang digunakan dalam pembinaan empayar internet.
Sedikit penerangan apa yang terkandung di dalam buku ini. Teknik-teknik dan cara-cara yang perlu dipraktikkan :
1. Mindset Jootawan internet
Dalam bahagian ini, ditunjukkan sebab-sebab utama kenapa ada yang masih gagal buat perniagaan internet dan cara pemikiran yang diperlukan untuk anda menjadi jutawan internet. Jika tiada mindset yang dinyatakan dalam buku ini, baik lupakan je lah niat anda nak buat perniagaan internet sebenar.


2. Pembinaan Aset Internet
Bahagian ini adalah salah satu kekuatan buku ini dan membezakan buku ini dengan kebanyakan ebook, dan buku yang pernah anda baca. Apakah aset-aset dalam perniagaan internet, dan bagaimana anda boleh membina aset-aset online anda.
Semua orang boleh membina aset internet mereka secara percuma. Kalau anda nak bina aset anda diluar internet, anda kena ada modal seperti beli emas, beli rumah, dan sebagainya..


Tapi jika di internet, anda boleh bermula secara percuma.. Bagaimana caranya? Aset-aset ini penting dan anda boleh gunakan pada bila-bila masa yang anda mahukan.. Sebagai contoh masa bisnes anda perlukan duit tambahan, masa bisnes anda jatuh, masa anda sakit.. Masa ini lah anda boleh ‘cairkan’ aset anda. Salah satu aset online saya pernah dijual sehingga lebih RM 10,000! Menarik bukan?


3. Hubungan Joint Venture Partner
Untuk membina empayar, anda perlu mempunyai sahabat-sahabat berkualiti yang biasannya dipanggil sahabat perniagaan. Anda tak boleh bergerak seorang diri. Anda juga tak boleh bergantung harap pada modal anda sahaja kalau anda nak bina empayar..
Nak bina empayar, anda kena ada network yang kuat yang boleh membantu anda.. Kalau anda rasa diri anda dah cukup hebat, dah tahu banyak skill promosi, dan tak mahu rendahkan ego anda untuk berkawan dengan orang, lupakan niat anda nak bina empayar sebab anda takkan berjaya..


Sebagai contoh pengasas Facebook, Mark Zuckerberg. Kalau anda tonton filem Social Network, anda pasti ingat yang membawa Facebook kearah yang lebih besar adalah kawan perniagaan beliau bernama Sean Parker. Kalau beliau tidak bertemu dengan Sean Parker dan tak mahu JV dengan sesiapa, Facebook tak akan jadi seperti Facebook hari ini.. Jadi, kalau anda ingin mengurangkan peratusan kegagalan anda, kuasai seni mendapatkan JV partner dengan cara menguasai kandungan yang ditunjukkan dalam buku ini..


4. Pembinaan Produk Informasi
Membina dan menghasilkan produk informasi sendiri adalah cara paling mudah untuk bergelar pakar.. Dan selepas anda dikenali sebagai pakar, anda boleh menjual produk anda dengan mudah internet..


Berdasarkan pengalaman sendiri, Cara paling cepat dan senang untuk buat duit di internet sekaligus membina cashflow untuk perniagaan internet adalah melalui produk informasi..


Hari ini, sesiapa saja boleh menghasilkan produk informasi sendiri. Yang paling best untuk anda, kalau nak beli ebook lain untuk belajar buat ebook, video, dan sebagainya dah tak payah dah sebab dalam buku ni dikongsikan HAMPIR SEMUA strategi dan pengalaman saya dalam menghasilkan produk informasi.


5. Promosi Laman Web Anda
Bahagian yang paling ramai orang cari, saya masukkan sekali dalam buku ini. Iaitu cara promosi laman web anda secara percuma! Modul seperti ini biasanya saya kenakan caj sehingga RM 400 tetapi saya masukkan dalam buku ini dan merupakan antara modul yang paling banyak mukasuratnya..


Saya akan kongsikan cara bagaimana saya lakukan promosi percuma. Sebaik saja anda menghabiskan bacaan anda untuk bahagian ini, dalam masa satu minit anda boleh terus ambil tindakan.. Dan, dalam masa 10 minit trafik akan mengalir masuk ke laman web anda.. GERENTI!!
Dengan syarat anda ambil tindakan dan buat macam apa yang saya tunjukkan la.. Kalau tak buat, memang sia-sia je la..


6. Menjual Produk Fizikal
Mungkin ramai yang kenal saya hanya sebagai penjual produk informasi kerana saya menjenamakan diri saya sebagai pakar produk informasi tetapi saya juga sebenarnya mengaut keuntungan yang besar hasil daripada penjualan produk fizikal..


Saya faham dan tak semua orang suka menjual produk informasi kerana lebih suka menjual produk fizikal.. Berita baiknya, saya akan kongsikan strategi sulit saya menjual produk fizikal menggunakan platform-platform percuma..


Malah saya turut terangkan produk apa yang boleh anda jual dan produk apa yang kurang mendapat sambutan jika anda jual di internet.. Walaupun anda zero pengetahuan tentang cara menjual produk fizikal di internet, selepas membaca bahagian ini saya yakin anda boleh terus bermula..


Bagi mereka yang dah mempunyai produk fizikal sendiri, boleh gunakan blueprint saya untuk menjual produk fizikal anda di internet kerana ianya adalah panduan lengkap bagaimana syarikat saya menjual produk fizikal di internet sejak 2010 lagi secara underground..


7. Pendapatan Pasif di Internet
Siapa yang taknak kan kalau setiap hari ada duit masuk kedalam akaun tanpa kita bekerja untuknya? Betul tak?..


Lebih best lagi kalau kita langsung tak buat satu kerja pun untuk membina pendapatan pasif ni.. Daripada penghasilan produk, grafik, laman web, ayat jualan, dan sekali dengan promosi, kita tak buat pun..


Yang kita buat adalah setiap hari tengok akaun kita duit masuk..


Dalam pendapatan pasif ni saya ada kongsikan caranya bagaimana anda boleh membina pendapatan pasif di internet TANPA perlu berkerja langsung. Nak bina empayar, memang kena ada pendapatan pasif. Barulah namanya empayar. Kalau tak, anda sebenarnya bukan menjalankan perniagaan internet.. Sebenarnya anda berkerja sendiri..


8. Pembinaan Empayar Perniagaan Internet
Bab ini adalah kemuncak bagi buku Empayar Perniagaan Internet.. Samada anda baru nak bermula, atau dah mula buat duit, atau dah lama buat duit tapi belum ada empayar perniagaan, bab ini untuk anda..


Terus terang saya cakap, daripada 100 orang yang berjaya buat duit di internet, hanya 10 orang sahaja yang akan bertahan untuk beberapa tahun.. Daripada 10 orang yang bertahan buat duit mungkin sampai 5 tahun, tapi hanya 2 orang saja yang betul-betul membina empayar mereka..


Dan 2% golongan itu jugalah yang membina perniagaan internet dengan betul..


Saya akan tunjukkan bagaimana caranya untuk anda menyertai kelompok 2% yang benar-benar membina empayar perniagaan internet dan bergelar jutawan internet. Inilah klimaks dan sasaran yang anda perlu capai apabila menjalankan perniagaan internet anda..


Anda dah lihat kan 8 bahagian penting yang saya kongsikan dalam buku saya? Ianya bukan sekadar teori semata-mata atau satu bentuk kamus perniagaan internet..


Buku ini adalah perkongsian praktikal, strategi, dan terus kepada poin yang ditulis berdasarkan pengalaman saya 100%.


Saya boleh katakan yang ianya WAJIB untuk sesiapa yang nak menjadi usahawan internet tak kiralah separuh masa atau sepenuh masa. Asalkan matlamatnya adalah untuk menjadikan satu perniagaan internet setanding dengan perniagaan berbentuk teknologi, telekomunikasi, minyak, dan seumpamanya..

Jangan beri alasan banyak untuk tidak memiliki buku ini. Jika Anda berminat, anda boleh klik link ini…Kuasai sendiri rahsia membuka empayar perniagaan di internet berdasarkan pengalaman sebenar penulis dan teknik yang betul-betul berkesan.

empayar perniagaan internet
Pesanan dari Ammar Zahar

About Ustaz Wan

Minat yang mendalam terhadap ilmu pengetahuan menjadikan beliau seorang multitasking dalam pelbagai bidang. Dari Dunia IT, Seni Beladiri Silat, Organisasi Berpersatuan, Keusahawanan, Pelbagai Permainan Sukan serta Motorsikal Berkuasa Tinggi dan macam-macam lagi. Seorang yang mudah mesra dan suka berkawan juga mempunyai minat untuk mengembara.

Share This:

Facebook
error: Maaf !!