Apa lagi yang anda perlu tahu mengenai Facebook.

jasa-iklan-facebook_bisnes-online

Apa yang anda tidak patut lakukan…

Untuk mengelakkan anda daripada di ban oleh Facebook, eloklah anda patuhi guidelines yang telah di sediakan oleh Facebook sendiri. Untuk peraturan promosi anda boleh lihat di Promotion Guidelines.

Sebenarnya, anda tidak perlu takut untuk melakukan sesuatu promosi. Jika anda ragu-ragu mengenai promosi yang anda sedang lakukan, hubungi sahaja pihak Facebook dan beritahu teknik promosi yang anda rancang. Jika mereka bersetuju, berita baik untuk anda. Jika tidak, minta mereka memberi jalan terbaik untuk anda.

Pihak Facebook memang akan menolong anda kerana anda adalah pelanggan mereka.

Dalam pemasaran Facebook, kempen anda haruslah bersikap ceria dan santai. Beri keceriaan kepada pengguna Facebook dan mereka akan menyokong anda. Gunakan segala kelengkapan yang di sediakan pihak Facebook sendiri untuk mendirikan kempen pengiklanan Anda. Selamat berjaya.

About Ustaz Wan

Minat yang mendalam terhadap ilmu pengetahuan menjadikan beliau seorang multitasking dalam pelbagai bidang. Dari Dunia IT, Seni Beladiri Silat, Organisasi Berpersatuan, Keusahawanan, Pelbagai Permainan Sukan serta Motorsikal Berkuasa Tinggi dan macam-macam lagi. Seorang yang mudah mesra dan suka berkawan juga mempunyai minat untuk mengembara.

Share This:

Facebook
error: Maaf !!