Berdasarkan pemerhatian dan kajian, pemasaran video semakin popular di kalangan usahawan internet pada hari ini. Bukan sahaja video memudahkan prospek mengenal sesuatu produk dengan lebih efektif, ia juga didapati dapat menarik minat lebih ramai pembeli berbanding surat jualan atau perkongsian informasi berbentuk teks. Selain itu, gambar dan video mudah dihasilkan dengan hanya menggunakan perisian untuk merakam skrin (screen-capture) yang boleh didapati daripada internet.

Sebenarnya, terdapat beberapa perisian untuk tujuan mengambil gambar atau merakam video, antaranya ada yang berbayar dan ada juga yang percuma. Artikel ini menerangkan mengenai beberapa perisian tersebut untuk rujukan anda.

Perisian berbayar

1. Snagit (www.techsmith.com/snagit.html)

About Ustaz Wan

Minat yang mendalam terhadap ilmu pengetahuan menjadikan beliau seorang multitasking dalam pelbagai bidang. Dari Dunia IT, Seni Beladiri Silat, Organisasi Berpersatuan, Keusahawanan, Pelbagai Permainan Sukan serta Motorsikal Berkuasa Tinggi dan macam-macam lagi. Seorang yang mudah mesra dan suka berkawan juga mempunyai minat untuk mengembara.

Share This:

Facebook
error: Maaf !!