Sebagai seorang usahawan internet, anda perlu sentiasa memikirkan cara untuk mengukuhkan penjenamaan diri dan bisnes internet anda. Salah satu cara adalah untuk memiliki logo syarikat atau bisnes yang khusus bagi menggambarkan diri dan bisnes anda. Anda boleh mereka sendiri logo ini, ataupun mengupah pereka grafik untuk menghasilkan logo untuk bisnes internet anda.

Mari kita lihat bagaimana penggunaan logo boleh membantu dalam proses penjenamaan untuk seseorang usahawan internet seperti anda.

1. Representasi visual yang kukuh
Dengan mempunyai logo sendiri, anda sebenarnya memberikan representasi visual yang kukuh terhadap bisnes internet yang anda jalankan. Berbanding sekiranya anda memperkenalkan sebuah perniagaan internet berbentuk jenama, seperti

About Ustaz Wan

Minat yang mendalam terhadap ilmu pengetahuan menjadikan beliau seorang multitasking dalam pelbagai bidang. Dari Dunia IT, Seni Beladiri Silat, Organisasi Berpersatuan, Keusahawanan, Pelbagai Permainan Sukan serta Motorsikal Berkuasa Tinggi dan macam-macam lagi. Seorang yang mudah mesra dan suka berkawan juga mempunyai minat untuk mengembara.

Share This:

Facebook
error: Maaf !!