1) Cara buka akaun paypal, klik sini : www.paypal.com

klik kat sign up today dan pilih personal, klik get started dan isikan segala butir2 diri anda semua.

2) Okey akan keluar FORM, sekarang isi maklumat anda dengan lengkap untuk bahagian nama jika NAMA anda Contoh : Muhammad Ali Bujang isi macam biasa pada 3 kotak tersebut, jika nama anda 2 suku nama Contoh : Ali Bujang , Anda cuma perlu masukkan Ali pada First Name dan Bujang Pada Last Name, Middle Name Biarkan kosong tidak mengapa *optional dan jika dah lengkap klik “agree create account”, ok selesai.

3) Selepas itu anda akan dibawa pada bahagian VERIFIED / COMFIRM DEBIT CARD seperti gambar di bawah..bahagian sini anda perlu ALERT ok..jangan buat silap, Masukkan No Card anda yang berada di depan Card VISA anda, Masukkan Tarikh Expired Card anda dan Masukkan CSC 3 Digit number yang berada pada belakang Card Visa anda..dan klik “CONTINUE”

[su_frame][/su_frame]
4) Pada langkah ini paypal akan potong RM10 dari akaun bank anda untuk memastikan no kad yang anda masukkan adalah hak milik sendiri bukan milik orang lain. Tetapi jangan risau selepas Debit Card anda telah Comfirm, Paypal akan mengembalikan RM10 ke dalam akaun Paypal anda.

5) Kebiasaanya untuk COMFIRM kan Debit Card tersebut mengambil masa 2 – 3 hari, tapi mengikut pengalaman saya 1 hari sahaja jika anda sudah memiliki Online Banking.. Boleh semak terus Ke Maybank2u anda Lepastu klik “Account & Banking” pada bahagian Tab Menu seterusnya klik “Wadiah Saving Account”, (kadang-kadang dia send 4 Digit Kode dalam SMS Hphone / Email anda Mengikut jenis Bank)

6) Setelah dah dapat “SALE PP-XXXX” kode masukkan kode pada bahagian Comfirm Paypal Anda Tadi apabila dia minta..Selesai..Akaun anda Sudah Verified..

7) Walau bagaimanapun anda perlu sentiasa semak email inbox anda yang mana paypal akan menghantar email, sama ada langkah-langkah yang anda buat itu berjaya ataupun tidak..

Selamat Berjaya

About Ustaz Wan

Minat yang mendalam terhadap ilmu pengetahuan menjadikan beliau seorang multitasking dalam pelbagai bidang. Dari Dunia IT, Seni Beladiri Silat, Organisasi Berpersatuan, Keusahawanan, Pelbagai Permainan Sukan serta Motorsikal Berkuasa Tinggi dan macam-macam lagi. Seorang yang mudah mesra dan suka berkawan juga mempunyai minat untuk mengembara.

Share This:

Facebook
error: Maaf !!