Boleh Ke Menjual Tanpa Berjumpa Prospek atau Pelanggan?

Jawapan saya BOLEH sebab itu yang saya lakukan selama ini. Saya menjual menggunakan skrip-skrip jualan yang saya tuliskan dahulu dan bila sudah sempurna saya postkannya di facebook.

Sebenarnya, ada 3 perkara yang perlu ada untuk berjaya menjual di internet;

1) Medium

Medium landasan yang digunakan. Adakah anda gunakan facebook? Google? Forum? Blog? atau apa sahaja landasan yang ada di internet.


Jika di facebook, anda boleh bina grup fb untuk kumpulkan prospek, kemudian educate mereka dengan tips-tips yang FRESH. Ini cara paling CEPAT untuk bina kepercayaan prospek untuk membeli dari anda.. bukan tu je, cara ini juga adalah PERCUMA sahaja.. 

Untuk kembangkan lagi bisnes anda, anda boleh gunakan facebook ads. Siapkan satu fanpage, kemudian, masukkan maklumat yang relevan dalam fanpage tersebut. Buat satu post iklan, dan promosikan post tersebut guna facebook ads..

Jika anda masih baru dalam pemasaran facebook, anda boleh belajar dari panduan ini –> Video Panduan Cara Mulakan Bisnes Di Facebook

Jika anda gunakan Google, anda perlu gunakan forum dan blog sekali.. gabungkan ketiga-tiga ini. Sebab, 3 medium ini saling berkaitan dengan SEO.. cuma agak lambat. Nak guna cara cepat, gunakan Google Adword.

Tak pandai guna Google Adword, boleh belajar dari panduan ini –> Video Panduan Lengkap Google Adword

2) Sistem Pemasaran / Jualan

Ada 2 jenis sistem iaitu :

  1. SISTEM AUTOMATIK
  2. SISTEM MANUAL


Sistem pemasaran AUTOMATIK ini selalunya dikaitkan dengan sistem emel autoresponder mahupun sistem auto bulk sms. Anda boleh SIMPAN semua database prospek dan pelanggan anda dalam satu sistem, kemudian, anda boleh hubungi mereka semula dengan mudah dan pantas. Kos pun lebih MURAH berbanding buat promosi iklan.

Sistem MANUAL pula adalah satu sistem yang mudah cuma mungkin sukar dilakukan dalam skala yang besar. Contohnya, menggunakan Grup FB sebagai tempat mengumpul prospek untuk bina komuniti dan followers anda sendiri. Cara ini agak LAMBAT tapi amat bagus untuk jangka panjang… 


3) Copywriting / Skrip Jualan atau Pemasaran

SKRIP JUALAN umpama ayat-ayat yang keluar dari mulut kita ketika menjual cuma kelebihannya kita boleh karang terlebih dahulu. Melalui skrip jualan inilah kita mampu menjual tanpa berjumpa dengan prospek / pelangan.


Ini contoh ayat copywriting yang bagus…

Boleh Ke Menjual Tanpa Berjumpa Prospek atau Pelanggan?

4) Nak dapatkan panduan yang ajar cara bagaimana anda juga boleh membina skrip jualan anda sendiri ?

Anda boleh baca ebook yang ditulis oleh tuan Zahrul Azua dan Raja Safuan ni –> Skrip Jualan Facebook

Jadi saya ingin tanya anda…

  • Adakah anda menjual atau bercadang untuk menjual di facebook?
  • Adakah anda menghadapi masalah dalam jualan di facebook?
  • Adakah anda mahu tahu bagaimana menghasilkan skrip jualan yang akan menyebabkan prospek tak sabar membeli?
  • Mahukah jika saya bantu bagaimana anda sendiri boleh menghasilkan skrip jualan anda yang POWER?

Jika YA maka saya sarankan anda memiliki pakej ebook skrip jualan ni..

Boleh Ke Menjual Tanpa Berjumpa Prospek atau Pelanggan?

Dalam pakej ebook ini terdapat 7 modul utama:

  • Modul1 – Strategi Menjual 3 Langkah
  • Modul2 – Format Penulisan Iklan Pendek
  • Modul3 – Format Penulisan Skrip Pra-Jualan
  • Modul4 – Format Penulisan Skrip Jualan
  • Modul5 – Rahsia Membina Power Headline
  • Modul6 – Rahsia Membina Power Bullet
  • Modul7 – Rahsia Bagaimana Menggunakan Gambar Pada Skrip


    Jika ini anda berminat nak tahu lebih lanjut, sila lihat sendiri di link di bawah ya…

    Ini linknya –> SKRIP JUALAN di FACEBOOK

    Pakej ebook ini telah BANTU ramai usahawan untuk menjual di facebook. 

    Jadi jangan lepaskan peluang ya…

    IdeaBiznet

    About Ustaz Wan

    Minat yang mendalam terhadap ilmu pengetahuan menjadikan beliau seorang multitasking dalam pelbagai bidang. Dari Dunia IT, Seni Beladiri Silat, Organisasi Berpersatuan, Keusahawanan, Pelbagai Permainan Sukan serta Motorsikal Berkuasa Tinggi dan macam-macam lagi. Seorang yang mudah mesra dan suka berkawan juga mempunyai minat untuk mengembara.

    Share This:

    Facebook
    error: Maaf !!