Ramai yang menjalankan perniagaan Internet tetapi, hanya ala kadar dan tidak bersungguh. Apa yang terjadi adalah, keuntungan pun akan datang ala kadar dan tidak bersungguh untungnya masuk ke perniagaan anda.

Lebih banyak anda berikan kepada perniagaan anda, maka lebih pendapatan perniagaan yang anda akan terima. Tambah-tambah lagi, ketika pesaingan yang sengit di Internet kini, pastinya anda perlu melakukan lebih dari pesaing untuk mendapat pasaran yang lebih.

ramaitidaklakukan

Berikut adalah antara 3 nasihat dan teknik yang saya sarankan kepada pelajar-pelajar Program Intensif Perniagaan Internet dan Strategi Media Sosial:

1. Konsisten update Facebook mengikut waktu-waktu tertentu.

Sebaiknya waktu paling ramai orang sedang melayari Facebook. Ini akan membuatkan jenama anda lebih mudah diingati, sebagai contoh, di Facebook saya jam 6.30 pagi, akan di update dengan imej mutiara kata. Ketika tengah hari jam 12, akan diupdate dengan artikel perniagaan atau motivasi, jam 8 malam akan diupdate pula dengan artikel lain. Lewat malam, akan dikongsikan Tip-tip murah rezeki.

Apabila kita konsisten dalam mengemaskini Facebook, jenama kita akan lebih mudah dikenali dan diingati orang ramai, sama seperti program di TV di mana setiap hari dan setiap minggu rancangan TV akan ditayangkan pada waktu-waktu tertentu sepertimana yang dijadualkan.

2. Mula menggunakan YouTube untuk perniagaan anda.

Video membina kredibiliti dan kepercayaan dengan lebih mudah berbanding dengan teks dan gambar. Ini dapat membina jenama perniagaan.

Sememangnya untuk menghasilkan video adalah sedikit sukar (akan diajar dalam Program Intensif Perniagaan Internet dan Strategi Media Sosial), tetapi apa yang sukar itulah yang kurang dilakukan oleh pesaing. Maka, anda perlu lakukan terlebih dahulu untuk mendapat pasaran yang lebih besar.

3. Kumpulkan dan bina database prospek perniagaan anda

Dengan sekurang-kurangnya mengumpul nama dan alamat email pelawat laman web anda, seperti mana yang sering anda lihat pop-up yang meminta nama dan alamat email pelawat. Membina database adalah aset kepada perniagaan anda. Lebih besar database anda, lebih berjaya perniagaan yang anda jalankan.

Selalu hantar email offer, update, berita, info, diskaun dan sebagainya untuk terus membina hubungan bersama prospek anda melalui email.

Di atas adalah 3 teknik perniaagaan Internet yang akan menjadikan perniagaan anda lebih berjaya di pasaran anda. Namun, terdapat terlalu banyak lagi teknik, strategi, tips yang dikongsikan di Program Intensif Perniagaan Internet dan Strategi Media Sosial.

Bantuan dan bimbingan setiap langkah juga diberikan kepada usahawan-usahawan Internet yang baru ingin bermula dalam memulakan dan mengembangkan perniagaan Internet mereka, membuatkan program-program kami sebagai pilihan #1 sejak tahun 2005 lagi. Klik di sini untuk maklumat lanjut atau hubungi Cik Aie di 03-77292277 untuk sebarang pertanyaan bagaimana kami dapat membantu anda menjana pendapatan melalui perniagaan dari rumah.

black_ik

Perniagaan, Kewangan & Motivasi

About Ustaz Wan

Minat yang mendalam terhadap ilmu pengetahuan menjadikan beliau seorang multitasking dalam pelbagai bidang. Dari Dunia IT, Seni Beladiri Silat, Organisasi Berpersatuan, Keusahawanan, Pelbagai Permainan Sukan serta Motorsikal Berkuasa Tinggi dan macam-macam lagi. Seorang yang mudah mesra dan suka berkawan juga mempunyai minat untuk mengembara.

Share This:

Facebook
error: Maaf !!